Alla inlägg den 3 februari 2012

Av Moa Richard - 3 februari 2012 21:54

Då sitter man här, ett På spåret och ett Skavlan senare. Känns på många sätt skönare att vara närmre 30 än 20. Mer sällan bakis efter utekvällar är en anledning, att några fler människor lyssnar på mig en annan och att jag har en högre grad av fysisk styrka att tillgå är en tredje. Att bygga en stark kropp tar tid och det finns en anledning till att det inte är de yngsta deltagarna som lyckas bäst i tävlingar såsom ironman. Intressant att se vad närmre 40 än 30 kommer att innebära för mig... Apropå ämnet så mätte jag min vilopuls häromsistens. 48 slag/minut att jämföra med 2:an på gymnasiet då jag hade 58 slag/minut. 10 slag på 10 år.


Torsdag 2/2:


Intervall, pyramid på bandet. Totalt 18 min jobb.

2 min- vila 1 min, 4 min- vila 2 min, 6 min- vila 3 min, 4 min-vila 2 min, 2 min- nedvarv.

Anna var med och sprang och Sebbe peppade på sidan. Bra förutsättningar i ett jobbigt upplägg. Vi tog bild på vår hastighet så att vi vet vad som skall slås på käften nästa gång. Jag höll mig nästan som planerat, sånär som på andra 4-minutaren där jag fick sänka från 14,5 till 14 km/h efter 1:45 och andra 2-minutaren fick bli på 14,5 istället för 15 km/h... Att det finns folk som springer distans på dessa hastigheter känns helt skadat. Undrar hur snabb jag kan bli på mina distanspass utan att ligga och maxa eller behöva styra bort en del muskelmassa först?

Det var här gråtandet kom in i bilden. Eller nästan. Något könsord kan ha flugit ur munnen också och det är inte mitt vanligaste tillhygge. Ibland men inte ofta känner jag att just gråten är nära, för att det känns så fruktansvärt krävande i stunden. Man skulle väl kunna säga att jag har ett rikt känsloliv även när det kommer till träning.


Fredag 3/2:


Styrketräning med Anna. Skönt med lite snack och inte jätteintensivt utan pauser.

Dips i ställning, så många vi kunde x3. Det är lite luddigt men jag gjorde i alla fall 17 i första och 10 frustande i sista med assistans av Anna på sista 2.  

Tricepsarmhävningar. Ca 15 x3

Thrusters, 10 x3 20 kg

Hängande twistcrunches och lutade situps i bänk. Har känt lite extra för just situps på sistone. Ibland är enklast bästast. Följt av:


Cykel 55 min. Discokulan på och riktigt go klass om jag får säga det själv. Tyckte att jag fick med mig deltagarna bra på avslutande tempoökningarna. Vart själv helsvett och ordentligt ansträngd.  


En härlig lördag väntar med sol, cykel, bodybalance och vänner på fik och middag.


Dagens tips 1:  från tisdagar v.8 så börjar jag köra 55 min crosstraining på kungsgatan, kl 8.15 Mycket bra allround-pass med puls.

Dagens tips 2: Inspirationsdag med många bra träningspass och föreläsningar på Gerdahallen i Lund 10/3. Lutar starkt åt ett besök för egen del. 


   

Så jobbigt... Så gott efteråt. När jag kom hem från jobbet 10 timmar senare så drog jag i mig nästan en hel grillad kyckling och en halv avokado. Så brukar inte kvällsmålet se ut.


Unna dig en trevlig helg!

Ovido - Quiz & Flashcards