Alla inlägg den 23 februari 2012

Av Moa Richard - 23 februari 2012 10:21

Hej,


Fredagens after work innebar en enhet alkohol för mycket, vilket ledde till inställd morgoncykel och body balance. Jag mådde inte dåligt på något sett, men huvudet var lite tyngre än vanligt och fokuset fanns inte där. Eftersom jag försöker leva efter regeln Kvalitet före kvantitet så var det bara att backa. Lite surt, med tanke på att jag var så inställd på det. Till mitt försvar skall sägas att den sista enheten ställdes framför mig, till morgonträningens försvar skall sägas att man faktiskt inte måste dricka ett till glas vin bara för att någon överraskningsbjuder, är jag 15 år eller?


Lördag 18/2 och söndag 19/2:

Vila. Mycket trevlig helg med hockeymatch, promenader och god middag.


Måndag 20/2:

Styrka med Per och Jonis:

40 sek/övning, 3 varv/station, vila mellan stationer.

1. Roddsquat cable+woodshopper cable+utfallshopp

2. Uppåtgående flyes kinesis+powerpull trx+skridskohopp 5 kg

3. X-walk+kettlebellssving 16 kg+smal armhävning

4. Omvända flyes kinesis+störtlopp+axelpressar kinesis

5. Hollowrocks+vboll+pekplanka

Höftövningen

Löpning 5 km på bandet, 12.5 km/h från ca 500 meter, ökade till 13.5 km/h sista 200 m. Kände mig som en gasell ungefär, bra känsla att ha efter kört stationerna innan.


Tisdag 21/2:

Cykel 45 min följt av

Shape 45 min. Shape två dagar i rad är inte optimalt men någon gång funkar det ju när jag vickar klassen.


Onsdag 22/2:

Vaknade med lite kli i halsen... hmmm... Att känna efter för mycket är dock ingen idé om man vill komma någon vart därför så genomförde jag mitt löppass, ibland så kan ju faktiskt kliet skrämmas bort.


Löpning 11 km, 5:30 tempo kl 10.15 efter höftövning. Nu när isen är borta så blev det äntligen utelöpning igen, på det perfekta underlaget asfalt, täckt av ett tunt lager grus. Inskolningshårt för fötter som varit ifrån asfalten en stund. Kändes riktigt bra och om det fortsätter vara isfritt så blir det 12 km nästa vecka. 


Shape 55 min på kvällen. 


Även om löpningen kändes riktigt bra så tog vare sig den eller shapen bort något halskli tyvärr. Lite snor kan jag ta med träning men när andningen känns grund och retad så får det bli utan. Riktigt tråkigt när man sett fram emot skräck-intervalltorsdag, har nu missat två intervalltillfällen i februari. Samtidigt så känner jag att jag går framåt i löpningen så det kanske inte är hela världen. Hata att missa träning för en jävla skithals dock. 


Torsdag 23/2:


Som sagt, hejdå intervall. Kommer att bli en del hoppande på vattenträningen ikväll men jag skall försöka hålla mig någorlunda lugn där uppe på kanten.


Med lite tur så kanske den där igelkotten i halsen har gett sig av i morgon, i såfall blir det styrka på förmiddagen utöver cykeln. 


Kommentarer att fundera en gång till på innan man fäller till sin kollega:

"Du ser trött ut".... Tack? 

"Ska du äta allt det där?"... Tycker du att jag ser särdeles tjock ut? 


Efter ett par år i gymbranschen så har jag insett att folk omkring dig funderar mycket på vad och hur mycket du äter. Helt okej, vi är ju alla intresserade av att behålla en god hälsa. Frågan är dock om alla kommentarer alltid är nödvändiga. Skulle vara intressant att någon gång ta med en pizza och läsk till lunch, som en ovetenskaplig studie. Skulle reaktionen bli densamma som på bygget eller på varvet?



Ovido - Quiz & Flashcards