Alla inlägg den 13 februari 2012

Av Moa Richard - 13 februari 2012 22:18

Hej,


Nu var det en stund sedan. Hänt i träningsväg sedan sist:


Onsdag 8/2:

16 min rodd, 21 min crosstrainer, 15 min löpband. Allt på "lagomt" vis, runt 70-80%. Lunchpass med Henke och Per.

Shape på kvällen. Sträckte mig framåt slutet när jag skulle ner och sätta mig i 90 grader. Någon elak adduktor som tyckte att det var roligt när jag stod framför 32 pers. Bara att le och fortsätta.


Torsdag 9/2:

45 min cykel följt av 20 min boxning. Cykel runt 75%. På boxningen körde jag och Per en minut var, den som höll mitsarna fick bestämma vad den andre skulle göra. Torsdag är ju annars intervalldag, men tack vare sträckningen så fick löpningen utebli. Inte helt dumt att bli hindrad från rutinen ibland, då kan man ju råka göra något annat roligt, som att boxas.

Fotrehab, detta gjordes även måndag.


Fredag 10/2:

45 min cykel av tuffare slag för Therese Nordström, duktig och inspirerande instruktör. Följdes av:

Hög rodd trx+ omvänd flye kinesis 12+12x3

Bröstpress trx+flye kinesis 12+12x3

Sneda crunches på boll.

Skall tillägga att detta pass skedde kl 6.45 på morgonen, utan att få betalt. Jag hade gjort det ändå, men det kändes skönt jag bokat träningsdejt med Per här så att det var en till som gick upp.

Det var riktigt skönt att starta helgen såhär, efteråt så väntade långa tågresan upp till min fina Jenni i Gävle, och sitta still på liten yta är inte min starkaste gren. Det blev en fantastiskt trevlig helg med mycket trevligt sällskap och mycket vin.


Lördag och söndag:

Vila. Mycket Gävlebalsam för själen.


Måndag 13/2:

Styrka med Per och Jonis:

40s+40s+40s x3 av

1. Omvänd flye kinesis+armhäv 2st, hopp över stång, 2 armhäv på andra sidan, tillbaka+thruster 20 kg

2. Hög rodd med rotation kinesis+utfallshopp+lårcurl trx

3. Pulldown kinesis+atomic pushup trx+dips

4. Bicepscurl kinesis+kettlebellssving 16kg+magrodd med boll 3kg

Totalt arbete 24 min, ingen vila på stationerna

Fotrehab

Efter en helg i matens och framför allt vinets tecken så är jag inte mitt spänstigaste, mer som en sumobrottare i stilettklackar. Kunde varit värre dock och jag är nöjd med dagens insats trots allt.


Idag var det dags för återbesök hos duktiga osteopaten Per. Många fotrehabsstunder har gett resultat för rörligheten som saknades och jag skulle glädjande nog sluta med det nu. Allt såg bättre ut en sist, men lite knakande och vridande blev det. Har nu fått en ny övning för höftböjaren som skall göras tre gånger i veckan, 20 ggr/ben med gummiband. Denna övningen kommer kräva en del koncentration så jag ska nog inte snacka och göra samtidigt... Skall knåda eller rulla något i hålfoten med mycket tryck, också det tre gånger i veckan och det blir ju perfekt att göra i soffan på kvällen. Skall om en stund kolla om mina knäskålar har flyttat ut en bit sedan besöket, Per roterade ut lårbenet och knäskålen kan dröja en stund eftersom den sitter i mjukdelar. Behöver bli bättre på att andas djupt också, det blir nog mitt svåraste uppdrag... (sångpedagog? Mer yoga?) Så sjukt faschinerande det här... Bara att lyssna på allt som sägs under ett besök känns som värt pengarna... 


Klockan går märkligt nog sitt snabbaste mellan 19-23, dags att sova...


Till undrande lunchvänner på jobbet!

PAJDEGSRECEPT:

Speltmjöl (samma som dinkel) 

Rågsikt eller annat grövre mjöl som man har hemma

Hampamjöl, ca 10% av totala mjölmängden

Hårt smör, ca 50 gram

Minikeso och lättkesella

Lite ljummet vatten


Mjölmängden som i ett "vanligt" recept, en del av smöret byts ut mot keso och kesella. Kyl och förgrädda som vanligt. Jag brukar också slänga i en del keso i själva pajen. Kan varmt rekommendera en del hampamjöl även i pannkakor, det smakar lite mer och blir väl lite mer så kallad vuxen smak. Även då ca 10 % av total mängd mjöl.






Såg denna skräpaktiga löpsedel på väg till tåget i fredags... När det står uttryck såsom "rasa", "rekordsnabbt" eller varför inte "på nolltid" så tycker jag att man skall gå åt andra hållet.     









Ovido - Quiz & Flashcards