Alla inlägg den 8 juni 2012

Av Moa Richard - 8 juni 2012 20:08

Hej,


Då var det en stund sedan sist. Precis som inför Göteborgsvarvet så är det nu dags att tänka på återhämtning och fräscha muskler. Vätternrundan kommer tveklöst bli min största fysiska utmaning hittills och jag jobbar ju gärna med oddsen på min sida... 


Måndag 28/5:

Cykel 5 mil, strax över 28 km/h i snitt. Egen förmiddagstur till Särö och tillbaka. Kändes bra att det gick såpass snabbt fast att jag körde ensam. På ett sätt lite fantasilöst att köra just den rundan, samtidigt som det är lätt för mig att kunna mäta känsla gentemot tidigare turer. Exempelvis en av de få backarna där det nu känns jäkligt bra att cykla upp kontra tidigt i höstas.


Tisdag 29/5:

Pilates. Mitt andra pass med Lise, härlig träning. Inte svett och puls men desto mer kontroll.

Cykel 45 min.

Cykel 6 mil. Snitt på ca 28 km/h. Fin kvällstur Kungälv-Rödbo-Torslanda och hem igen. Låg många stunder på gränsen, som det brukar bli när snabbPer är med. Kändes bra och det var himla gott att få komma hem också. 


Onsdag 30/5:

Shape.

Hade även tänkt köra ett löppass, men kroppen var såpass trött från dagen innan så jag fick spara de krafter som fanns till att kunna leverera på shapen.


Torsdag 31/5:

Löpning 12 km. 5:21 tempo. Gjorde inga anspråk på att försöka nå rekordtid. Kändes tungt från start, lättade något efter ett par km men jag fick en känsla av att det kunde vara någon infektion på gång. Mycket riktigt så vaknade jag snorig på fredagen och kände mig sådär härligt "inte läge på fysisk aktivitet" på fredag morgon.


Fredag 1/6:

Cykel 55 min. Det finns jobb och så finns det jobb. Just cykelinstruktör är ju ett opraktiskt jobb när man känner sig lite dåsigt snorig. Körde dock passet och det gjorde inte saken värre. Med ett gäng infektioner i bagaget som instruktör så börjar jag känna när det är läge och inte. Att hitta vikarie är ofta lite krångligt på kort varsel och sålänge jag inte har hosta och mår riktigt uselt så kör jag mina pass. Det går ju att ta det lite lugnare när nöden kräver. Bäst vore garanterat att låta bli men dels så gillar jag inte att vicka bort om jag inte verkligen måste och sen så råkar ju dessa pass betala mina räkningar. Sen är det ju så roligt...


Lördag 2/6:

Semi-vila. Var med på en mycket inspirerande shape-workshop. Det ingick ett 40 min pass i denna men jag tog det väldigt lugnt och gjorde inte mitt starkaste.


Söndag 3/6:

Vila. Från början var planen att äntligen få testa på att cykla med hisingens cykelklubb, en 12 milsrunda, men tack vare min inte så allvarliga men nog så irriterande infektion så fick det bli att ligga lågt. Man kan säga att jag och Henrik gjorde det motsatta till att cykla 12 mil, genom att äta brunch på Ocean i Falkenberg istället. Det var gott, jag gillar att äta.


Måndag 4/6:

Cykel 90 min på kvällen. Var fortfarande lite tät men mådde bra så det var bara att åka. Alltid kul att köra Therese 90-klasser. Hade även hennes Running club innan men den innebar endast någon km löpning under en timmes tid så det är väl ungefär som när en kontorsarbetare tar trapporna istället för hissen på jobbet med pt-mått mätt.


Tisdag 5/6:

Cykel 45 min följt av

Shape 50 min.

Med morgondagens cykelstrapats i åtanke så lät jag bli att springa innan cykeln, måste dock säga att det kliar i löpartarmen.


Onsdag 6/6:

22,8 mil cykel. 25,1 km/h. Ner till Glommen i Halland längst med kustvägen ned, stannade till och åt en väldigt god köttbullemacka och kaffe som Henriks gulliga föräldrar dukat upp med och sedan bar det iväg hemåt igen, hemvägen gick längre inåt landet. Henriks bakdäck gick tyvärr sönder strax efter Glommen såpass illa att han fick bryta, så det blev jag och Henkes kusin Thomas som tog följe upp. Vägen till Kungsbacka var lång, att få datorn att slå över från 14 till 15 mil tog exempelvis en evighet.

Att sitta på en cykelsadel lika lång tid som en normal arbetsdag tar var en märklig upplevelse. Helhetsintrycket är att jag sjukt nog är redo för vättern, jag kan fanimej cykla 7 mil till om jag vill. Blåmärkena på sittbenen lär inte bli mindre då, usch. Det är mina största men, plus lite ont i armbågar och knän som snabbt gick över.


De sista 6 milen var mentalt jobbiga. Kroppen var också trött och orkade inte gasa på eller stå i backarna. Kroppen hade dock orkat mala en bra stund till bara den fortsatt hade fått påfyll av energi med jämna mellanrum. Mentalt så var jag så jävla trött på att cykla. Hade dock siktet inställt på ca 20 mil och är övertygad om att när siktet är inställt på 30 mil så kommer den där tröttheten infinna sig senare. Förhoppningsvis runt tidigast 24 mil! 


De sista 3 milen cyklade jag själv från Kungsbacka. Jag fasade för Tolltorpsdalen, eller skitdalen som man alltid är sjukt osugen på i slutet av sin runda. Sa till mig själv att för helvete plocka fram det jävla pannbenet och köra, tror att det kan ha sagts högt och säkert roat en och annan hundägare. Det funkade i allafall och strax efter så var jag äntligen hemma! Pizzan som inhandlades efter duschen var en av de godaste jag ätit. Denna gången, till skillnad från efter Göteborgsvarvet, så fick jag till och med rätt pizza med hem. Jag brukar ofta säga till mina kunder att man med kosten bör tillämpa "ge och ta-metoden". Gotta lite mer=träna lite mer osv. Att springa en halvmara eller cykla 22,8 mil kvalar definitivt in under "nu får jag äta pizza". 


Torsdag 7/6:

Vila. Komiskt nog så var ursprungsplanen att jag skulle tagit ett löppass, det var dock inte aktuellt. Att gå upp för trappor och använda magmusklerna var jobb nog. ÅTERHÄMTNING INFÖR VÄTTERN YXSKAFT. Även fast löpning är himla skoj.


Fredag 8/6:

Cykel 45 min kl 6.45

Cykel 55 min kl 17.30


Har delar av dagen, sedan jag vaknade, haft någon märklig magkramp, ungefär som när jag ätit ofräscha räkor som jag är allergisk mot. Otroligt nog så var den helt borta under båda cykelpassen vilket jag är mycket tacksam för. Obehaget kom tillbaka efter passet i kväll och är just nu sådär härligt molande. Hoppas på bättring i morgon både av mage och väder då jag och Per planerat för en 5-milsrunda. Min mage krånglar högst sällan, det får mig att bli lite fundersam...

Funderar även på om jag kan ha brist på någonting i och med att mindre angrepp av infektioner inträffar relativt ofta. Ökad träningsdos har givetvis gjort mig mer mottaglig. Tanken slår mig att jag kan behöva mer järn eller magnesium, samtidigt så tycker jag att jag äter av källor som innehåller dessa. För den som är nyfiken på olika ämnen som kroppen behöver och vart de finns att få tag på så kan jag rekommendera www.vitaminsidan.se.  



I fredags föra veckan så var jag hos osteopat-Per. Kroppen var inte skev, mest bara i högeraxeln som benen lagt sig lite på sniskan. Per trodde att detta beror på cykling och löpning och det tror jag med. Inte så konstigt att jag varit lite öm när benen var ur plats, detta skall förhoppningsvis hållas borta nu med adderad rörlighet för bröstrygg och rotatorcuffsträning. Jag kan varmt rekommendera ett besök hos Per Nilsson på Osteopatkliniken i Göteborg för den som funderar på behandling.



Drömde i natt att jag tappade dessa glasögon i havet, hann inte plocka upp dem eftersom jag hade bråttom till 6.45-cykelpasset Hade precis intagit en portion ryggbiff och pommes också. Logiken i detta ser jag inte helt, men tur att jag inte tappat dem på riktigt för de matchar ju min cykel så stört bra. När jag vill vara mitt tuffaste på cykeln och inte anser mig behöva de nördiga cykelglasögonen under kortare turer så händer det att jag unnar mig dessa.


Börjar ju bli gott sugen på att göra sånt här... Cykeln går först just nu och efter den nätta 22,8-mils rundan så har jag nu cyklat ihop 91 mil sedan den 14e april då säsongens första tur kördes i Hunnebostrand. Jag känner mig redo för vättern som det är efter onsdagens pass men det skulle ju kännas bra att ta 100-strecket, när jag nu har jobbat för det!   



Det som inte finns i lårbenet finns i pannbenet, trevlig helg.


Ovido - Quiz & Flashcards