Alla inlägg den 7 mars 2012

Av Moa Richard - 7 mars 2012 22:12

Hej,


Då har man blivit en smula äldre igen, numera 28 år. Det blev en fantastiskt trevlig födelsedag med solpromenad i Skatås, lyxlunch och överraskningsmiddag med vänner. Jag har inte bara blivit äldre utan även en smula starkare. Med en titt i backspegeln så kan jag konstatera att jag är bättre på allt rent fysiskt förutom en sak, rörlighet. Fram tills för ett par år sedan så kunde jag leva på gamla gymnastikmeriter, men nu börjar de sakta men säkert försvinna. Nu är det ju inte precis så att jag är något stelt kylskåp, min rörlighet slår medelsvennen med hästlängder, men jag tar ändå små steg mot en stelare värld. Planen är inte att bli gummisnoddsMoa med vobbelleder igen, men det är absolut dags att stretcha mer och se till att komma iväg på de där yogapassen. Kan jag göra armhävningar så kan jag faktiskt göra hunden också. Bikramyoga har jag också hört mycket gott om, har någon som läser tips på bra ställen att utöva detta i Göteborg så är jag tacksam för svar.


Lördag 3/3 samt söndag 4/3:

Födelsedagsvila. Nästa år blir det vasalopp istället, 9 mil mindre vila.


Måndag 5/3:

Övning av anonymt konditionspass, ca 40 min.


Styrka. Dags för burpeestest! Jag och Per gjorde så många burpees vi orkade på 7 minuter. Jag slutade på 110. Det var jobbigt. Med facit i hand så hade det dock gått att göra någon mer, det var svårt att veta hur man skulle lägga upp taktiken såhär första gången. Nästa gång skall jag gå ut lite tuffare och satsa på 120 stycken, omtest blir om två veckor. 

Powerpull trx+woodchopper kinesis 45+45 s/sida x2

Magroddstabata 3 kg medicinboll

Drake med 3 kg medicinboll

Bollkast 3 kg till varandra på balansplattor

Bollputt 3 kg i planka 2 min

Höftövning


Tisdag 6/3:

Cykel 45 min följt av

Shape 45 min


Onsdag 7/3:

Löpning, 12,1 km 5:17 tempo. Lite Majorna, Slottsskogen, Vasa, Avenyn. Hade tänkt 13 km, men vid 12,1 km så var jag utanför Hemköp hemma och då kändes det knasigt att lägga till 900 meter bara för att komma upp i bestämd distans. Det kändes riktigt bra och det där med trötta och stela vader verkar vara historia nu, känns bara fräscht i benen såhär ett halvt dygn efter. Nästa gång så hoppas jag på sällskap och då får det bli 14 km. Skall tänka ut någon rutt i förväg tror jag... kanske över broarna?


Shape 55 min.


Skall inte redan skriva vad för plan som är tänkt för morgondagen, det verkar vila någon förbannelse över att sätta det på print innan passen gått av stapeln. 


Nu är det sovdags och glada tankar-dags kring att resan till Rom med Jenni är bokad. Undrar om man kan flörta till sig ett löppass där, det kommer ju vara så nära inpå Lidingöloppet ändå...



Ovido - Quiz & Flashcards