Alla inlägg den 25 mars 2012

Av Moa Richard - 25 mars 2012 08:20

God morgon,



Trots omställning av klockan så vaknade jag den gamla klockan 6.40 eller nya klockan 7.40 Har gått upp tidigt ganska många dagar på rad nu och det verkar inte bättre än att kroppen börjar vänja sig? Det vore inte helt dumt, kommer bli ett utökat antal übertidiga morgnar på jobbet framöver och det är inte dumt att vakna i ett någorlunda harmoniskt tillstånd istället för i dödsångest-tillståndet.


Under gårdagen så var jag och syster Lillian på den efterlängtade löpteknikkursen med Fredrik Zillén. Jag var rätt så orolig för min hälsena innan, men det verkar ha gått fint med den. Jag är inne på sista dagen med voltarenätande idag och det är ju alltid svårt att säkert veta om det är voltarenen eller kroppen själv som gör att det känns bättre. Med tanke på att jag har ett par läsare så vill jag passa på att förtydliga en sak; voltaren intas inte för att jag skall kunna köra på som vanligt utan för att få bukt med eventuell inflammation. Hade det varit en större mängd löpning inblandad i gårdagens kurs så hade jag hållt mig passiv vid sidan, men som tur var så var det mycket mer snack kring löpningen än var det var faktiskt löpning. Vi gjorde ett par olika övningar för att jobba med olika delar i löpsteget och bli medvetna om de brister som fanns.

Vi filmades i början och slutet. Pedagogiskt sätt en mycket bra upplagd kurs och Fredrik är riktigt intressant och rolig att lyssna på. Jag har fått med mig mycket ny inspiration och bra tips på hur jag skall arbeta med min egen teknik. Jag fick stärkt min teori om att jag bör ägna mig åt tåhävningar för hälsenans skull, Fredrik rekommenderade excentriska sådana och tyckte att jag skulle ta det försiktigt med att stretcha. 

Jag har insett att löpningen är en gren som jag kommer kunna tillbringa oändligt med tid att nörda kring. Som att meka med något fast kul. Justera steg istället för skruvar.


Fredag 23/3:

Cykel 45 min kl 6.45 följt av 

Styrka

Framåt- bakåt- sidospark i kinesis. Ville engagera benen utan att blanda in vaderna för mycket och då funkar de här bra. Ca 12x3 av var.

Latsdrag i cable+Y i kinesis, 10+10x3.

Bröstpress i trx+flyes i kinesis ca 10+10x3.

Stående bicepscurl i cable+hög bicepscurl i trx, 10+10x3.

Tricepsoverhead+pushdown i cable, 10+10x3.

Höftövning+cirkulation för hälen.

Ryggresningar på boll, ca 15x3.

Sneda crunch på boll+ryggliggande benlyft+häl till häl.


Cykel 55 min på kvällen.


Lördag 24/3:

Löpteknikkurs, lägre grad av aktivitet och det passade ju hälen utmärkt. Utan att veta säkert ännu så tycker jag ändå att det känns ljust just nu med hela hälhistorien..


Söndag 25/3:

Cy 55 min som efter 30 min kommer följas av 

3 timmar cykel genom en cykelworkshop med Marco L som äger rum på jobbet. Det skall bli jättekul och det känns bra att cykla i fyra timmar idag, det var ett bra tag sedan och vätternrundan är skrämmande nog snart runt hörnet...

Jag kommer innan cyklingen starta med min höftövning och tåhävningar.


Igår kväll så var Martina över och visade Aloe veraprodukter som hon precis börjat sälja. Jag slog till på tre dunkar och ser med spänning fram emot att se om jag kommer känna någon förändring, har hört om alla möjliga saker från finare hy till ökad pigghetsfaktor som kan hända genom denna rätt så osmakliga juice.


Jag önskar dig som läser en skön söndag i solen som verkar dränka hela Göteborg med sin vårvärme:)

Ovido - Quiz & Flashcards