Alla inlägg den 22 mars 2012

Av Moa Richard - 22 mars 2012 09:15

Hej,


Äntligen en liten stund över för att skriva lite, hinner nästan glömma av vad jag gjort emellan. Känslan har varit god på alla plan fram tills igår, hade riktigt ont i nedre delen av högervaden efter löppasset. Överbelastad hälsena är min känsla. Att springa 10 km skall absolut inte vara något problem vid det här laget kan jag tycka? Kände redan från början en viss stelhet i vaden och lite ömhet, men tänkte väl att det skulle försvinna allt eftersom jag blev varm. Att det sedan började hugga i vaden kunde jag väl tagit som ett varningstecken... lätt att vara efterklok. Hoppas på snabbt återställd hälsenebalans. Torsdagsintervallerna ryker ännu en gång, men då jag känner mig så stark konditionsmässigt nu så är det inte hela världen, det är dessutom många konditionspass kvar till göteborgsvarv och annat. Som jag säger till mina härliga klassdeltagare :"det är inte det enskilda passet utan helheten som gör det".


Onsdag 14/3:

Yoga med Elin, toppenbra. Kan önska att jag valt yogan även idag för då hade hälsenan varit intakt...


Shape 55 min på kvällen.


Torsdag 15/3:

Löpning 50 min, tempopass med Helena över till Hisingen. Höll ett högre tempo utan att det var på andnödsnivå.

Avslutade med att spurta upp för hvitfeldtsgatan 3 gånger. Höftövning.

På kvällen vattenträningen med mycket hopp och studs på kanten.


Fredag 16/3:

Styrka. Har nästan glömt... Inte ben särskilt inblandat då de var så trötta ändå. Blev en del balans dock i form av draken. Lite tåhävningar också utan vikt. Kanske skall börja köra mer av den varan samt stretch för hälsenan... fundera...

I övrigt pulldowns+hög rodd i kinesis, ca 12+12x3

enarms bröstpressar i trx (hej kontroll) ca 15+15x3

flyes+omvända flyes i kinesis, ca 12+12x3

enarmsbiceps i trx, ca 12+12x3

triceps i trx, ca 12x3

hipdrop i trx, ca 15+15x3

Benlyft i ryggliggande och magrodd, okänt antal men så att "det räckte". Kan ha missat att anteckna någon övning, det här var inte mitt allra bästa pass genom historien även om det tog...

Följt av

Cykel 55 min.


Måste erkänna för mig själv att det här nya, med att träna ensam igen, kräver viss anpassning... det har känts lite tungt och ensamt och en smula omotiverande på styrkepassen, men det är faktiskt bara att ta sig i kragen och ta det. Har det gått förut så kan det gå igen och jag får helt enkelt bli bättre på att försöka få sällskap av kollegor emellanåt. Att fortsätta planera passen är också nödvändigt även nu när jag är själv, annars kan det lätt bli lite hattigt såsom jag upplevde fredagspasset. Det finns ingen anledning, jag kan ju planera bra pass.


Lördag 17/3 och söndag 18/3:

Vila. Var hos mamma och jobbade i bageriet och då blir det naturligt att passa på att lägga in vilodagar.


Måndag 19/3:

Sportsmotion-repning, kondition ca 45 min. Nu när det blivit officiellt att jag skall köra passet tillsammans med Michael och Helena på jobbets inspirationsdag så behöver jag inte mörka och kalla det för anonymt konditionspass längre. Riktigt roligt pass och mysigt att ha detta som måndagsrutin tillsammans med mina goa kollegor!


Styrka. Dags för ny burpeestest i 7 minuter! 5/3= 110 st, 19/3=115 st. Hade satsat på 120 men det gick faktiskt inte, jag var helt färdig efteråt. Var tvungen att ta ca 10 sekunders paus efter 65 stycken och där började antaglingen planen på att köra 18 st/minut att brytas.

Efteråt utfallsgång med 10 kg över huvudet 4x14 meter

enbens knäböj först ner till 30 cm över golv, men det blev för tungt efter 5/ben så jag fick öka på till 45 cm och körde då 10x3/ben

Hindu pushups 20/10x8

Latsdrag+hantel Y 10+10x3 hopprep mellan set

sidospark i kinesis 10+10x3

Köttbullar+magrodd med stång


Tisdag 20/3:


Cykel 45 min följt av balansplatta


Löpning 50 min ca 7 km. Äntligen är min nya löpargrupp igång och dagens pass bestod av att springa över till Hisingen och köra fartlek på vägen tillbaka med ett par extra rusher i armkrok vid operan. För mig inte alls så krävande som för deltagarna då jag endast deltog i armkrokens tempoökningar.


Onsdag 21/3:


Löpning 9.2 km, ca 5:20 tempo.

Var tvungen att ställa in min shapeklass på kvällen eftersom vaden var såpass öm att jag inte kunde göra vare sig knäböj eller exempelvis hoppa.


Torsdag 22/3:


Känner mig rätt less idag och hade ärligt talat kunnat tänka mig att krypa upp i soffan med en påse godis och film hela dagen... Anledningen är hälsenan... Hur svårt ska det vara? Min uppladdning har varit enligt boken vad gäller upptrappning av distans och tempo. Tydligen så fungerar inte min kropp enligt boken. Nu har inte ens ett dygn gått sedan incidenten, förhoppningsvis så är detta fort avklarat.... men tänk om inte? Tänk om det fortfarande gör ont i hälen på lördag under löparkursen som jag sett så mycket fram emot? Känner mig orolig och besviken. Allting har känt så bra så länge nu, hoppas verkligen att det snart blir bra.

Funderar på om kombinationen sportsmotion och 115 burpees i sträck på måndagen, tisdagslöpningen som blev en del "trippandes" på stället som inte vaderna är vana vid, då jag väntade in deltagarna under fartökningar, kan vara en riktigt kass kombo.  

Kvällens vattenträning kommer att bli totalt hopp och studsfri för min del och nu skall jag gå och vicka lite på foten, ordentlig blodcirkulation är ju aldrig fel. Kör på tejp och lite extra klack i skon samt voltaren, extra allt för säkerhets skull...


Veckans läxa: Ge fan i att springa om det värker och sedan även hugger i vaden. Nog för att man inte skall känna efter för mycket, men om och när denna känsla uppträder igen så tar du en taxi eller går hem jävla envetna Moa. 

Hur klok kommer jag vara vid 60 egentligen, så många misstag både i träning och i andra sammanhang som man får lära sig av...


Ovido - Quiz & Flashcards