Alla inlägg den 19 juni 2013

Av Moa Richard - 19 juni 2013 23:27

Ja nu är det ju så att det skall springas 2,4 mil runt ett fjäll i augusti. Det är ganska på pricken två månader kvar, årets två snabbaste månader dessutom eftersom man har det som allra skojigast på semestern.
Operation skutan runt-löpstark fick alltså börja idag med backintervaller.

Kroppen kommer fortfarande ihåg Vättern och för all del gårdagens GRIT Strength med Anna. Det går ju inte att ligga på sofflocket för det när det skall springas runt fjäll, så vi fick ta vad som fanns i benen och köra en sväng. Det var tur att Helena ville vara med, jag hade inte varit så kaxig på egen hand i regnet.

Tre olika backar i Landala, fyra gånger vardera. Började med den korta och sen de två längre. Med tanke på att det är mycket nedför på loppet så lär vi stå på rätt bra på det hållet också och försöka komma ut en del i terräng.
I morgon blir det en lugnare löptur för att hämta bilen.

Från och med nu så blir det ett intervallpass i veckan, framförallt backe, och ett distanspass. Ev ett tredje, snabbdistans om tid finns. Sommaren är också tid för vila så det skall puttas in lite extra vilodagar i juli också. Det passar bra när jag inte har sjuttiofem gruppass i veckan.

På fredag skall det bli riktigt kul med midsommar-crossfit på Gjuteriet i Falkenberg! Tänk om jag får klättra rep eller välta lite däck, det skulle vara en toppenuppvärmning inför kalaset.

Av Moa Richard - 19 juni 2013 13:46

 


Kikar in på paleobloggen Under vårt tak emellanåt som lägger upp en hel del trevliga recept och här är ett av dem. Blir ett stort bröd med mycket valnötter i, som sig bör i ett nötbröd! Jag adderade lite citronjuice för att neutralisera bakpulvrets smak.


4 dl krossade linfrön

4 dl valnötter

2 msk psylliummjöl

1 msk brödkryddor

2 tsk bakpulver

1 1/2 tsk salt

Blanda ihop i en bunke, i en annan bunke vispar du ihop:

6 ägg

2 dl kokosmjölk

2 dl vatten


Rör sedan ned äggblandningen i det torra och häll i en smord form om ca 2 L. Jag använder en silikonform, mycket smidigt.

Grädda i nedre delen av ugnen 175 grader, ca 80 min 


Ikväll blir det backintervaller med Helena. Intressant att se vad benen har att bjuda på nu några dagar senare!

Mat
Ovido - Quiz & Flashcards