Alla inlägg den 13 april 2012

Av Moa Richard - 13 april 2012 21:13

Vaknade 05.28 och kände mig förvånansvärt... jag skall inte dra det hela vägen till pigg men jag var iallafall inte dödstrött. Uppstart av ny löpargrupp samt att det är fredag hjälpte nog till.Det blev en riktigt skön tur över till Hisingen med nya gänget. Göta älvbron över och tillbaka är en bra tur som bjuder på fin utsikt och bra variation. Skall man springa Gbgvarv så är det inte dumt alls att springa här dels för att avdramatisera vad som komma skall en smula men också för att få sig lite backträning. Att mötas av kaffe och yoghurt väl tillbaka på jobbet var ju helt perfekt:)Har tidigare refererat till kroppen som en viktig maskin, idag var maskinen verkligen med mig och det är jag tacksam för, utan de starkaste passen i minnet så blir de så drygt att ta sig i genom de inte lika starka.


Vid lunch var det dags för yoga med Elin. Det var härligt förutom att min trötta högeraxel inte var så förtjust i hundar idag:( Efter min sista pt-kund för dagen så högg jag tag i ett löpband och sprang 9 km. Anledning till att det blev inomhus var igen därför att jag ville ha mjukare underlag, att det var mer uppehåll inne än ute var en bonus. Det kändes riktigt bra! Här kommer tips nummer två, nämligen att köra två löppass på samma dag emellanåt. Det finns flera fördelar, som att det kan passa bättre tidsmässigt och att kroppen hinner återhämta sig något, känns fräschare och mindre sliten än efter ett längre. En fräsch kropp är ju inte helt fel alla gånger. Distansen kan vara som ett längre pass och det ena passet kan vara i högre tempo än det andra, för mig blev eftermiddagspasset det snabbare.

Avslutade träningsdagen gjorde min cykelklass på 55 min. Svettigt och förbannat törstigt efter en lite extra aktiv dag.


Fredag 13/4:

Löpning 7 km kl 7. Behagligt tempo.

Yoga 1 timme kl 13.

Löpning 9 km på band kl 15.10 puls mellan 178-182, vilket innebär ansträngande men mjölksyrefritt för mig. Tempot mestadels runt 11,5 km/h. Skall damma av pulsklockan och börja köra mer efter puls istället för hastighet även om jag kommer registrera även denna.

Cykel 55 min kl 17.30

Sitter just nu i bilen upp till mamma och bageriet, en biltur som aldrig tar slut eftersom vi var tvungna att vända tillbaka efter tre mil, grattis till mig, jag är knappt hungrig alls på middag, eller?Trevlig helg önskar jag dig som läser:)

Ovido - Quiz & Flashcards