Alla inlägg under maj 2013

Av Moa Richard - 29 maj 2013 14:36



Hej Jenny, Isbelle och övriga mellanmålshungriga, här kommer recept på mina muffins i skolan:

8 st ugnstemp 225 grader

1 dl nötter
1 dl solrosfrö
0,5 dl pumpafrö
2 ägg
1 banan
0,5 msk bakpulver
(Lite citronsaft el äppelcidervinäger om man vill neutralisera bakpulvrets smak)
1 tsk salt
1 rågad matsked kokosfett
1 msk vallmofrö
(Ev 1 dl kokt blomkål, 2 msk chiafrö och 1 msk acaipulver, jag tog dessa för att jag hade hemma)
Skulle säkert vara gott med tex kanel i, men jag föredrar utan när jag har köttpålägg.

Mixa ihop de tre första till mjöl och tillsätt sedan resten. Portionera ut i en liten brödform eller som jag gjorde i muffinsformar (silikonformar är toppen) och grädda i ca 10 min.

Mat
Av Moa Richard - 26 maj 2013 21:41

Anna Stenbäck, Helena, jag och Anna Key från Les Mills som höll i kvartalet. Helenas bild.

Var tredje månad är det, som namnet antyder, kvartals-utbildning i GRIT. De nya releaserna gås igenom teoretiskt först och sen är det fyrtio instruktörer i samma rum som kör klassen ihop. Ja ni förstår ju själva.

Trettio minuter senare låg jag där som en blöt pöl på golvet och är riktigt taggad över att börja köra nytt program. Missade tyvärr Strength-releasen men jag får försöka haffa kollegor och öva tillsammans. Skulle tippa på att den bjuder på bland annat sjuttioelva burpees, armhävningar och frivändningar. Du som ännu inte prövat något av GRIT-formaten borde verkligen göra det, det finns mycket att vinna på att träna vad jag skulle kalla högexplosiv styrketräning och plyometrisk träning.

En vilodag i morgon hade inte varit helt dumt men med tanke på att jag utan att peta in egenträning har en cykel 45 min, en GRIT plyo och en cykel 75 min på arbetsschemat så kan vi nog stryka det. Taggtråd och spenat till frukost kanske. God natt.

Av Moa Richard - 25 maj 2013 15:49

Vilken jäkla bra grej den där Runkeeper, efter turen idag kom ett mejl som sa New personal record. Peppmejl, go grej det där.

Av Moa Richard - 25 maj 2013 14:31

Moa hjärta cykla. Jag gillar egentligen att cykla, bara inte just precis nu.


Idag vann backarna... Och motvinden... Och mjölksyran... Planen var från början tio mil men jag var redo att kasta in handduken redan i Utby och det är ungefär milen hemifrån. Det sa jag såklart inte högt men påpekade att jag inte ville cykla en meter över sju mil, det kändes som en bra kompromiss.

Det blåste något alldeles extraordinärt mycket motvind de första milen idag. I Lerum började jag nästan grina. Efter hälften kändes det bättre, för även om vi hade många backar att jobba oss upp för så var det mer vindskyddat och hemvägen orkar man ju alltid. Sen gillar jag backar. Fråga inte varför.

Jag hoppas, något alldeles vansinnigt mycket, att Vätternområdet bjuder på uppehåll och riktigt svag vind den 14/6 från kl 21:58 och ca elva timmar framåt. Snälla. Jag vill se soluppgång i år och slippa sitta och skälla på vinden. Eller dyblöt sitta och hacka tänder.

Hursom så är jag glad att dagens tur blev av. Karaktärsdanande tur är bra tur och det ska bli så jäkla gott att inte cykla nu.

Cyklade mil: 79. 21 to go. Jag tror bestämt att 100-gränsen sprängs i år.

Av Moa Richard - 24 maj 2013 13:37

Halvtidspaus ute vid havet. Kortbyxedags!


21 dagar... Med detta i åtanke så var det ju bara att pallra sig iväg med cykeln efter min morgonkund, trots avsaknad av cykelkompisar. Jag kan gärna springa och styrketräna själv men helst inte cykla. Jag förstår ju ännu mer att uppskatta teamet såhär efter en egentur.

Det blev Särö för första gången i år. Jag höll bra tempo ut, många kilometrar under 2 min/km, när jag skulle hem var det dock självklart motvind. Alltid motvind på hemvägen.
Snittet ca 28 km/h. Ville 30 men vinden var starkare än mig hem.

Lyckades cykla på bakbenet på en äldre herre på hemvägen. "Håll höger" betyder inte samma sak som "skutta snabbt ut åt vänster", blir så trött! Han skrattade dock så inget Sahlgrenska på den gubben kan jag väl anta.

Trots att jag var själv så var det riktigt gott att komma ut och det blev premiär för kortbyxor och kortärmat idag!

I morgon väntar ny tur!

Cyklade mil hittills: 73. Innan Vättern så har jag alltså 27 mil kvar att trampa för att komma upp i samma mängd som förra året, en mängd som jag och mina ben trivdes bra med när det var dags för start:)

Trevlig helg!

Av Moa Richard - 22 maj 2013 23:50

Jaha, då skall jag springa runt Åreskutan den 17 augusti. Ingen återvändo, tåg och startplats inhandlas i skrivande stund. Herregud igen...

Av Moa Richard - 22 maj 2013 23:13

Är det här utsikten jag springer med 17 augusti?


Det uppstår ju ett slags tomrum då ett träningsmål är besegrat... Då gäller det att snarast fylla på med nya idéer kan jag känna. En del stannar just vid att vara idéer men en del händer ju faktiskt, som tex klassikern.

Tankar som snurrar i skallen nu är:

Falkenberg statslopp, löpning 10 km i slutet av juli.
Är väldigt sugen på att se vad jag kan göra på milen nu efter lördagens tid. Hade varit kul att komma under 45 min.

Tjörn triathlon sprintdistans 1/9.
400 m sim, 20 km cykel, 5 km löpning.
Helt klart genomförbar distans. Måste säga att jag är lite nyfiken på triathlon... Det som talar emot är att det verkar lite omständigt med byten och regler och att jag inte är någon höjdare på att simma. Tråkigt när teknik stoppar (som Vasaloppet!).

Skutan runt 17/8
24 km löpning runt Åreskutan. Garanterat helt vansinnigt jobbigt och vansinnigt vackert. Hade varit kul att komma upp igen och hälsa på bekantingar och se byn, jag saknar Åre. Pågående mejlkonversation med Helena i ärendet, skulle inte bli förvånad om detta händer... Lite snålt med två depåstopp på den banan kan jag tycka!

Risvedsloppet 14/9, 17,7 km terränglöpning. Det står att det är västsveriges brantaste motionslopp med sina 22 backar. Helt klart en käftsmäll värd namnet. Brorsan är med så detta blir superkul! Han är vass i terrängen så det kan gå snabbt.

Finalloppet i skatås 18 km är ju bestämt sedan tidigare, men det är så långt kvar, jag behöver något att se fram emot tidigare än så!

Innan något annat så är det dock hög tid att skrapa ihop de sista 29 milen på cykeln, bara 23 dagar kvar till start nu, herregud...

Av Moa Richard - 21 maj 2013 23:34

I alla fall inte om man vill känna vars ryggen sitter efteråt.
Tyckte att det var dags för ett good old fashion styrkepass idag med överkropp i fokus.
Efter att ha kört en ren sätes-spark som blev dagens enda nederdel så gav jag mig på chins. Dealen var att göra så många strikta jag kunde och sedan fylla på med negativa chins tills jag nått 10 reps. Jag kunde klämma ur mig 4 i första och sedan 1 i vardera de andra två seten. Inte min bästa övning nu heller.

Negativa chins innebär att man hoppar över den uppåtdragande, koncentriska, fasen genom att hoppa upp och sedan håller man emot och går långsamt ned till sträckta armar. Under "håll emot"-fasen, excentriska fasen, så jobbar musklerna under förlängning och det är här man är som starkast. Säkert kort om man vill ha träningsvärk i latissimus skulle jag säga och bra om man som mig inte orkar göra så många vanliga, det går nämligen alltid att pressa ur sig ett par extra negativa.

Utöver chins så blev det uppåt-flyes, dips, bicepscurl, omvända flyes, rotatorcuffsträning, ryggresningar, sit-ups och plankor. Det gäller att underhålla ryggen nu när jag dels sitter en del i skolan och på cykeln, man vill ju inte se ut som en krabba.

I morgon börjar en sex veckors omgång av Running club på jobbet och det skall bli superkul att hålla i löppass igen, det var längesedan nu!


Kom och spring med mig på Landala:)

Ovido - Quiz & Flashcards