Alla inlägg den 29 juli 2013

Av Moa Richard - 29 juli 2013 16:49

Eller ja, jag åt frukost innan men efter det cyklade jag upp till Skatås i nya terrängskorna och sprang 18 km-spåret med Elin. Väldigt trevligt att träffas lite och bra med sällskap, det hade varit drygt att köra den biten själv.

Nya skorna Nike Trail Ridge 2 som Hanna köpte till mig i USA sitter jättebra på foten (tur, det var en chansning). Lite för mycket drop, hade kunnat tänkt mig en något mer avskalad känsla, men helt klart värda sina 450 kr och att kunna gå ut och springa en tur på 18 km i nya skor utan något som helst skav är ju grymt! De blir toppen till Skutan runt.

Jag är fortfarande öm under trampdynorna, vilket resulterade i att jag även blev öm i vänstra peroneus longus (utsida smalben) eftersom jag sprang med ömma fötter och haltade resten av lördagen, men inget av det blev värre efter i morse. Skog, som balsam för själ och fötter!

Vet inte hur jag skall komma tillrätta med "kudden" under stortårna? Blir alltid öm när jag springer långt alternativt satsar fullt som i lördags. Fila av rubbet? Någon som har tips? Vaselin hjälper inte, det är liksom att hela kudden "glider" fram och tillbaka som är problemet. Har också provat att snöra hårdare för att foten skall ligga mer still i skon men problemet kvarstår.

Jäkligt nöjd med att ha gjort en längre terrängtur nu och skall fylla på med en till nästa vecka. Temperaturen var som vanligt hög och jag är glad att vätskebältet åkte med.

I morgon blir det cykling ner till Falkenberg och där väntar återbesök på Gjuteriet för mer Crossfit, hurra!

Ovido - Quiz & Flashcards